8 Mayıs 2014 Perşembe

TARİFLERİM-4
Top Cezerye
top cezerye

malzemeler
1 kg havuç
2 paket petit beurre bisküvi (tercihen kakaolu)
125gr margarin/tereyağı
2 bardak şeker
1 paket vaniya
1/2 su bardağı ceviziçi
limon kabuğu rendesi
Üstüne
bolca hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Havuçları yıkayıp rendeleyelim. Büyükçe bir tencerede şekerle birlikte havuçlar suyunu bırakıp çekinceye ve iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatıp tereyağını, vanilyayı, limon kabuğu rendesini  ve irice parçalanmış cevizleri ekleyerek iyice karıştıralım. Böylece ilk sıcaklığını da atmış olur.
  • Bisküvileri iri iri parçalayarak karışıma ekleyip çok ezmeden karıştıralım.
  • Elimizin dayanacağı sıcaklığa gelmiş olan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım.İsterseniz daha küçük de yapabilirsiniz. Ben bu boyutuyla muffin kağıtlarına koyuyorum.sunumu daha güzel oluyor.
  • Yayvan bir tabağa bolca hindistan cevizi koyalım. Yuvarladığımız  top cezeryelerin heryerini hindistan cevizine bulayalım. 
  • Düz bir tabağa veya tepsiye yan yana koyduğumuz cezeryeleri şekillerini mühürlemek ve korumak için buzdolabına kaldıralım. Bir kaç saat sonra sunuma hazır...
püf noktaları: 
  • Bisküvileri elinizle parçalarken çok ufaltmayın. Cevizler de aynı şekilde çok minik olmasın. Zira yerken bisküvi ve cevizler dişe gelince daha leziz oluyor.
  • Eğer yapınca hemen tüketmeyecekseniz limon kabuğu koymayın veya çok ince rendeleyin. Çünkü  limon kabuğu bekleyince taş gibi sertleşebiliyor.
  • Cezeryelerinizi muffin kağıtlarına koyarak veya üzerlerine boncuklu kürdan batırarak servis yaparsanız görselliği çok daha güzel olur ve ekstra beğeni toplar :))
  • Güzelce yuvarlayarak hazırladığınız cezeryelerinizin şekillerinin bozulmasını istemiyorsanız  yapar yapmaz üstüste koymayın. Yayvan bir kaba koyup buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis yaparken üstüste koyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...