21 Mayıs 2014 Çarşamba

     BU GÜN DE ÇOCUKLARIMA ZİYAFET HAZIRLADIM

        Geçen hafta eşim yurt dışındaydı. Fatoşum da Cuma Akşamı bana kalmaya geldi. Ayy ne çok yapardık eskiden. Her fırsatta birbirimize kalmaya giderdik. Tabi o zaman çoluk çocuk yoktu. Şimdi bir de okul da olunca hafta içi değil kalmaya oturmaya bile gitmek pek mümkün olmuyor. Bilenler bilirler :)))  
       İşte biz de geçtiğimiz cuma bir nostalji yaptık. Ben, Fatoş ve çocuklar(bende üç ve Fatoş'ta bir) hep birlikte bizde kaldık..Yok pardon benim kızımı dedesi ve babannesiyle kalmaya yolladık. Aysun'u da kalmaya çağırdık, ama o oturmaya gelip yatmaya evine gitmeyi uygun gördü  :)) Aysun eve döndüğünde saat 00'a geliyordu. Çocuklar yatıp Aysun gittikten sonra biz Fatoş'la gece üçe kadar oturduk. Ay zaman güzel geçtiğinde hızla akar ya, nasıl geçtiğini anlamadım bile.
      Evde curcuna muhabbet olur da ikramlar olmaz mı. Çocuklar çok seviyorlar diye puding yaptım. Pudingi iki ölçü yaptım. Kaselerin dibine kakaolu bisküvi kırarak pudingi üzerlerine gezdirdim. Bir de ilk defa mozaik kek yaptım. Bu keki nette tatlı tarifi ararken görmüştüm. Tarifini almadım.  Şeklinin nasıl verildiğini okudum sadece.Bildiğim bir kek tarifiyle uyguladım. Çok da güzel oldu. Tek püf noktası keki kaşıkla tam kalıbın ortasına döküyoruz. Ara vermeden 3-4 kaşık vanilyalı, 3-4 kaşık kakaolu olacak şekilde hamur bitene kadar tam kalıbın ortasına döküyoruz. Halka halka çok güzel bir görüntüsü oluyor. Ben bir de bıçakla dikine olacak şekilde hamuru karıştırdım tabii...''Bi rdahakine karıştırmadan yapıcam.''diye karar verdim ki o da hemen bu güne nasip oldu yine. Annem, Aysun ve eşi Ali'yi cumartesi kahvaltıya çağırdık.Akşam kekin dibine vurunca sabaha yenisini yapalım bari dedik. Deli gibi gece 1'den sonra bir daha kek yaptık.  

zebra kek


       Sabah kalktığımızda çok güzel güneşli bir gün bizi bekliyordu. Baharın gelmesiyle ağaçlar iyice yeşillendi. Mutfak balkonumun önünde olan palamut ağacının dalları, bana kendimi bahçedeymişim gibi hissettiriyor. Siz de görün istedim.


        Bu da kahvaltı masamız. Sabah kalkınca Fatoş krep yaptı. Ben de patates kızarttım. Patatesler resim çekildiğinde hala kızardığı için masada yoklar henüz. Domates-salatalık-biber üçlüsü ve çilek de masadaki yerini aldı. Zeytinli salata da ailemizin salata gurmesi :) Aysun'dan...Belki farketmişsinizdir. akşamki kekim sabahkinden daha güzel görünüyordu. :))

        Şimdi alttaki resmi görünce tüm gün ve gece tatlı yediğimi düşünmeyin sakın.  Bunları oğluma hazırlaım aslında. Ders arasında enerji toplasın diye...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...