23 Ocak 2015 Cuma

BU GÜN NE PİŞİRDİM


Eşimin teyze oğlu Miraç Van'da asker. Geçtiğimiz hafta sonu eşim ve Miraçın abisi Önder (aynı zamanda sık sık bahsettiğim görümcem fatoşun eşi olur :))) birlikte Miraç'ı görmeye gittiler.
Ben de Fatoş'u bizde kalmaya çağırdım.
Benim büyük oğlanla onun oğlu Ahmet birbirlerini çok sever ve de birlikte zaman geçirmekten çok mutlu olurlar.Tabii biz de...
Fatoş ve oğlu Ahmet Cumartesi gelip pazar akşamı döndüler.
Cumartesi akşamı yemeğimize annem de katıldı.

Cumartesi menüde olanlar
*mercimek çorbasi
*buharda zeytinyağlı karnıbahar,brokoli,havuç
*tavuk sote
*yoğurt

TAVUK SOTELİ BUHARDA SEBZE

Malzemeler
2 havuç
1 karnıbahar
1/2 kg brokoli
tuz
 zeytinyağı

1 kuru soğan 
1 tavuk göğsü
sıvı yağ
salça
tuz,pul biber


Yapılışı:
Havuç, brokoli, ve karnabahar buharda diri kalacak şekilde pişirilir. Eğer çok pişirirseniz sebzeler yumuşadığı için tadı bozuluyor ve vitamini ölüyor.

Sebzeler bir kaba alınarak tuz ve zeytinyağı eklenip iyice karıştırılır. 


Ben bazen bunun üzerine sarımsaklı yoğurt yapıyorum. Salata yerine iyi bir alternatif oluyor.

Tavuk sote için  baby piliç göğüs kullandım. 
Tavukları ve soğanları ince ince kıydım.
Önce soğanları sıvı yağla kavurup tavukları ekledim. 
Tavuklar rengini değiştirdiğinde salça, tuz ve pulbiberi ekleyerek soteleyin. 
Çok az su katarak suyunu çektirene kadar pişirin. 







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...