5 Aralık 2014 Cuma

 HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK







Malzemeler

1 su bardağı süt
10 gr yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(4,5-5 su bardağı kadar alıyor)

İç malzemesi

Bir küçük kase haşhaş ezmesi,
Bir su bardağı dövülmüş ceviz,
3 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı sıvıyağ

Haşhaşlı çöreğin yapılışı

Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın
20 dakika mayalanmaya bıraktığınız hamuru 2 bezeye bölün.
 Yarım santim kalınlığında açın.
Haşhaşı ceviz şeker ve yağı bir kapta karıştırıp bu yufkanın üzerine yayın.
Bir ucundan başlayıp rulo yapın.
3 parmak kalınlığında dilimlere kesip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmş bir fırın tepsinine hafif aralıklı olarak dizin.Çünkü pişerken şişip birbirine yapışacaklar.

Yarım saat kadar tepside mayalandırıp,200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.



Ben bu tarifi içine haşhaşlı harç yerine nutella sürerek de yapıyorum. Çocuklar böylesini çok seviyor. 
Süz de benim gibi Nutellalı yapacaksanız  kalın bir tabaka halinde sürün. Az sürerseniz pişerken nutella kuruyacağı için içi çok az kalıyor.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...