11 Haziran 2015 Perşembe

SEBZELİ ET GÜVEÇ


Güveçte pişen yemeğin lezzetini anlatmama gerek yok hepimiz biliriz.
Güveç kabın bir kaç ay önce Aysun hediye getirmişti.
Ben de hemen ilk siftahı et güveçle yapmıştım.
Aşama aşama da fotoğraflamış ama bir türlü paylaşamamıştım.
İşte karşınızda sebzeli et güveç...

Malzemeler
Haşlamalık parçalanmış kuzu kol
2 kuru soğan
5-6 sarımsak
2 havuç
2 patates
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 büyük çay bardağı su
1 tatlı kaşığı salça(tepeleme dolu)
tuz,dilerseniz baharat



Etleri yıkayıp güveçin en dibine yerleştiriyoruz.


Soğanları julyen doğrayarak etlerin üstüne yerleştiriyoruz.Dilerseniz soğanı güvecin en dibine de koyabilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış. 


Havuçları soyup verev doğrayarak soğanların üstüne yerleştiriyoruz.

 

Patatesleri soyup iri iri doğrayarak en üste yerleştşrşyoruz.


Bir kabın içinde su,tuz, salça tereyağı ve bahartı bır kapta karıştırıyoruz.


Salçalı karışımı güvecin üstüne gezdirerek döküyoruz.


Güvecin üstüne yağlı kağıdı örtüp aliminyum folyo ile sıkıca, hava almayacak şekilde, kapatıyoruz.


Kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte iyice pişene kadar pişiriyoruz.


Lokum kıvamında et güvecimiz hazır.Afiyet olsun...





EL YAPIMI BARBİE KIYAFETLERİ








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...