6 Haziran 2014 Cuma

BİZİM EVİN HALLERİ

          Geçenlerde Sedat, Zeyneb, Zeyneb'in bebeği ve ben Selim'i  babaannesine bırakıp markete gittik. Yolda yanımızdan ,önümüzden, arkamızdan geçen herkes Zeyneb'den  bebeğini istedi. Bebeğini saçının kuyruğundan tutarak gezen miniğim başkasına kaptırma korkusuyla, bebeğine iyice sarılarak gezmeye başladı. :))  Bir taraftan da ürkek bakışlarla etrafı kolaçan ediyo. Millet olarak sevgimizi verirken karşımızdakinin bir şeylerini elinden almaya çok alışmışız. Diğer taraftan da bizi sevenlerden ''Acaba benden neyimi  alacak?'' diye korkmaya başlamışız.  Ne yazık...Sevmek sevgiyi karşılık beklemeden  vermek değil miydi?...
**********************************
          Bu da bizim minik tosbağa. Dört aya ramak kala artık herşey ağzında :) Cok cok cok diye parmak da emmeye başladı. :(( Alıştırmayı hiç istemesem de ''emzik mi versem'' diye düşünmeye başladım.

*********************************
Ankara'da bu aralar pek bi yağmurlu havalar. Hele geçen cumartesi doluyla karışık bi yağmur yağdı ki... Sedat'la yağmurun yağışını izliyorduk ki camdan içeri önce damla damla sonra daha hızlı bir şekilde yağmur suyu girmeye başladı. Bir koşu gidip banyodan paspas alıp geldim. Aman o da ne  ? Tüm camlardan sızıyor :-x Beni görmeniz lazım çılgınlar gibi koşturuyorum odadan odaya. Bir taraftan Sedat'a sesleniyorum ''Oğlum paspas getir'' diye. O da tutup tutup en küçüklerini kapıp geliyor. Tüm camların önüne birer paspas koydum. Paspaslar sırıl sıklam ıslandı. Daha önce hiç böyle olmamıştı. İyi ki evdeydim.

******************************
                                           
         Bu gördüğünüz güzel güller Suluhan'dan. Oğlumun sopalı atı için malzeme almaya gittiğimde kaptım bunları. Almaya hiç niyetim yoktu ama görünce çok hoşlaştım kendilerinden. Oldum olası yapma çiçeklerden pek hoşlanmam aslında.  Şimdilik bardaktalar ama en kısa zamanda o bardak bir vazoya dönüşecek sanırım.

******************************


 benden söylemesi kıymaları buzluğa buzdolabı poşetinde ince bir şekilde aralarına çentik atarak atmak çok pratik ve de bazen kurtarıcı oluyor. Hem de daha az yer kaplıyor. İnce olunca kolay çözülüyor. Acelem varsa boşuna zaman kaybetmiyorum. Aralarına attığım çentiklerse istediğim miktarda kıymayı buzluktan çıkarmama olanak sağlıyor.




******************************** 

benden söylemesi:  Çocuğunuza okula giderken beslenme veriyorsanız, boş zamanlarınızda hazırlayarak buzluğa attığınız poğaça ve börekler can kurtarıcı oluyor bazen. Hele de habersiz  misafir geldiğinde birebir... bakınızbuzluğum sağ olsun 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...