1 Haziran 2014 Pazar

ÇORAPTAN SOPALI AT YAPIMI




         Oğlumun okuma şenliği hazırlıklarını bitiremedim gitti. Ama bu son parça artık. Atı satın almayı düşünmüştüm aslında. Nette nereden alabilirim diye bakınırken çoraptan yapılmış atları gördüm ve de çok hoşuma gitti. Yapılışı basit ve piyasada satılanlardan daha güzel ve sempatik bana göre.Üstelik de onlara göre çok ucuz...
         Sopalı atı evde yapmaya karar verdim kesinlikle, ama yapmak için malzemem yoktu. Malzeme almak için istikamet Ulus'tu tabii ki. Cumartesi günü kayın valideme çocukları devredip Ulus'ta aldım soluğu. Hemen otobüsten iner inmez de bir el tezgahında tam istediğim çorapları bulup aldım. Önce dönen merdivenler olarak da bilinen Anafartalar Çarşısı'na gidip tuhafiye ihtiyaçlarımı oradan karşıladım. Hazır gitmişken çok güzel örgü ipleri de aldım.

          Ara sokaktaki kırtasiyeye uğrayıp taç için gerekli olan oluklu kartonu aldım. Oradan Suluhan'a giderken Hal'in içinden geçiyordum ki karşıma istediğim oklava çıkıverdi. Suluhan'a gidip alt kata indim. AAAAAYYYYY tam benlik bir yer burası. Çiçekler, tüller, keçeler,bebek şekeri malzemeleri, nikah şekeri malzemeleri,  incik, boncuk, cıncık kısacası hobi diyince aklınıza ne geliyorsa burada var.İster hazırını alın, ister malzemesini alıp kendiniz yapın. Keçelerimi de burdan aldım. Ah ben buraya geniş bir zamanımda düşecektim ki talan edecektim :))) Uzaktan fotoğraflarını çekmeyle yetindim, maalesef...





         Konuyu çok mu dağıttım ne? Gelelim atın yapılışına...
         Neler kullandım:
*1 çift çorap (çorapların dokuması ince olduğu için ikisini iç içe koyarak kullandım. Çorap kışlık ve kalınsa tek de kullanılabilir.)
*iki düğme
*yele yapmak için siyah ip
*kulak ve gözde kullanmak için siyah ve beyaz keçe
*oklava
*1cm'lik siyah kurdele
*içini doldurmak için elyaf
*yapıştırıcı (ben silikon tabancası kullandım)
*dikiş malzemeleri

          Yapılışı:
         Öncelikle çoraplarımı iç içe geçirdim. Çorabımın içini elyafla doldurdum.Önce çok düz görünüyordu. Bombeli olmasını istediğim yerlerin elyaf dolgusunu arttırdım.

        Kulak ve gözleri yerlerini ayarlayarak diktim.


       siyah ve mat görünümlü kurdeleyle yularını dikerek kafaya sabitledim.

        Yelesini örgü ipinden ipler keserek bir tığ yardımıyla kafaya taktım ve düğümleyerek sabitledim.

        Keçeden iki burun deliği yaptım ve örgü ipi kullanarak da gülen bir ağız.

        Atımın kafasını oklavaya geçirdim ve bağlayarak sabitledim.Çorabın lastik kısmını silikon tabancasıyla oklavaya yapıştırarak sabitledim. Sonra bağın olduğu ve onun altında kalan bölgeyi keçeyle kapladım.

        Atımız tiyatro gösterisinde yerini almaya hazır hale gelmiş oldu.

        Oğlumun sabah kalktığında atı hazırlanmış bulduğundaki sevinci, görülmeye değerdi doğrusu...Atıyla baya oynadı. Tiyato için ilk atlı provasını evde yapmış oldu böylelikle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...