12 Mart 2015 Perşembe

FIRINDA KABAK TATLISI

Kabak tatlısı sevdiğim tatlılardandır. Bazen seramik tencerede ocakta, bazen de fırınlayarak yaparım.
Fırındakinin tadı ayrı bir güzel oluyor bence. Hele köy kabağıysa...

İşte size tarifi...

Malzemeler:
2 kilo kabak
2 su bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz içi
1çay bardağı kadar su


Yapılışı:
Kabakları soyup istediğimiz incelikte doğruyoruz.
Üstüne şekeri her yerine gelecek şekilde serpiştirerek ekliyoruz.
Çok az su ekleyip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kabaklar pişene ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
Üstünün çok kızarmasını istemezseniz fırın kabının üstüne yağlı kağıt serebilirsiniz.






Pişen kabakların üstüne ceviz içi koyarak servis ediyoruz


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...