1 Mayıs 2014 Perşembe

BEBEK ANI DEFTERLERİMİZ
     Bebek anı defteri benim en sevdiğim bebek eşyalarından. Malum ki bebek büyür anıları kalır. Üstelik bir defter tutarsanız hepsi derli toplu olur. İlerde açıp baktıkça o güzel günlerini hatırlamak, hatta ve hatta unutmayacağınızı düşündüğünüz şeyleri unutmuş olduğunuzu anlamak için birebirdir anı defterleri...
     İlle hazır alınmış süslü püslü bir defter olması gerekmez bence. Eliniz yatkınsa ve yapabilecekseniz kendiniz hazırlayın derim ben. Cümlenin gidişinden anı defterlerimizi benim hazırladığımı sanmayın sakın. İsterdim ama hazırlayamadım maalesef. İnternetten hazır satılanlarından aldım üç çocuğuma da...
     Erkeklerinkiler birbirinin aynısı. Kızıma farklı bir anı defteri aldım.

     Allah her birimize mutlu yazılar yazsın, mutlu anılarımız olsun inşallah...

Bu da ilginizi çekebilir bebek şekeri ve hatıralıklarımız
BEBEK ŞEKERİ VE HATIRALIKLARIM
hoş geldin bebek



     Bebek şekerleri bebeklerin tatlı dünyasını yansıtan şirin şeyler bence. Üstelik ziyarete gelenlerin de çok hoşuna gidiyor. Hele el emeğiyse daha bir değerli oluyorlar bana göre. İşte böyle düşündüğüm için bebek şekerlerimi kendim yapıyorum. 
    ilk çocuğumda doğum, beklenen tarihten 20 gün öncesinde olunca böyle bir hazırlık yapamamıştım. Hazır çikolata ile idare ettik. İkinci doğumumdan önce İstanbul'a annemleri görmeye gittiğimde Eminönü'den bebek şekeri alış-verişini yapıp Ankara'ya döndüğümde bir nefeste bebek şekerlerimi hazırlamıştım. Çok da beğenildiler. Bebek şekeri dediğime bakmayın aslında şekerleri yoktu, lavantalıydılar. Sepetini satın almayıp evdeki sepetlerimden birini pembe kurdeleyle süsleyerek hazırlamıştım. 




Şimdilerde ise bebek şekeri koymak için kullandığım bu sevimli sepet ilaç kutusu olarak hizmet veriyor.


    Üçüncüde ise artık bu son diyerek biraz abarttım üç farklı bebek şekeri hazırladım. ''Aklımda kalmasın, yapamadım demiyim.''dedim. :))  Şeker  malzemelerini internetten aldım maalesef ki. Çünkü İstanbul'a gittim ama Eminönü'ye gidemedim. Aslına bakarsanız bu sefer bebek şekeri hazırlamayı planlamamıştım. Taa ki eşim ''Zeyneb'e bebek şekeri yapmıştın, buna da (son ana kadar isim konusunda kararsızdık)  hazırlamıycak mısın?'' diyene kadar.Ben bu gazla bir başladım, işte sonuç bu:




                                     




      bu yazımı beğendiyseniz bir de buna bakın bebek anı defterlerimiz
İKEA CİCİLERİM GELDİİİ


    İnternet alış-verişinin en sevdiğim yanı teslimatın gelip de benim kutuyu açmaya başladığım an kesinlikle. Siparişi verip beklemesi de güzel ama kutuyu elime aldığımdaki mutluluk ve heyecan başka :)  Paketi öyle hızlıca  ve heyecanla açıyorum ki, sanırsınız, hiç beklemediğim bir yerden beklemediğim bir şey gelmiş. İşte dün de öyle oldu. 
    Eveeet. Bakıp bakıp almayı planladığım ikea cicilerim geldi sonunda. Aslında çerçevelerin kalitesinden bir  türlü emin olamamakla birlikte fiyatı çok makul olduğu için dayanamayıp aldım sonunda. Hem de üç tane...
    Neler aldığıma bir bakalım:

    Üç farklı çerçeve aldım :)  Antremizde tam da giriş kapısının karşısında olan duvarıma çerçeve dekorasyonu yapmayı planlıyorum. Tabii bu planım evi değiştirme durumuna göre belki yeni evimize nasip olur. Durumumuz daha kesinleşmediği için acele etmiyorum.Kalitesinden emin olamadım demiştim ama plastik olmasına  rağmen çerçeveler çok güzel görünüyorlar.
    A bir  de ayaklı çerçevem vardı. Bu çerçeve çift taraflı kullanılabiliyor.Çocukların odasına alacağım rafa koymayı planlıyorum.



  
 




Bu dantel desenli saksılarım saksı olmaktan başka bir amaçla kullanılacak. Ayıla bayıla seçtim. Çubuklu bebek şekerlerimin sunum kovası olacaklar, uygulayınca postunu yayınlarım inşallah.
(bakınız bebek şekeri ve hatıralıklarım )









    Aslında hiç aklımda yoktu bu tabakları almak ama İkea'nın sitesinde gezerken görüp aşık oldum bunlara. Mum tabağı olarak satılıyorlar kendileri  ama ben tabii ki  mum tabağı olarak kullanmıycam. Altına dantelli kağıt serip servis tabağı yapıcam, sabırsızlanıyorum. Eğer servis tabağı olarak kullanımını sevmezsem o zaman da içine peçete transferi yapıp duvarıma asarım diye düşünerek sipariş ettim.(bu arada daha önce peçete transferi de hiç yapmadım)


    Evet sonunda alış-verişimin başlangıç sebebi  ve de en gerekli olan parçasına geldi sıra. Bunlar oğlumun bir hayli çoğalmış olan artık nereye koyacağımı şaşırdığım hikaye kitaplari için. Bizim büyük oğlan 1. sınıfa başladı bu sene. Okula başlamadan önce de bir sürü hikaye kitabımız vardı. E tabii okulla birlikte hikaye kitaplarının miktarı iyice arttı. Ben de sürekli durdukları yerden kayıp düşmelerini önlemek için böyle bir çözüm buldum. Bir tane daha olsaydı daha iyi olurmuş. Hala dışarıda kalan hikaye kitaplarımız var. Artık onları da yakın zamanda almayı planladığım rafa koyacağım sanırım.

    Herkese mutluluk dolu günler diliyorum...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...