25 Mayıs 2014 Pazar

TÜM İSLAM ALEMİNİN MİRAÇ KANDİLİ MÜBAREK OLSUN. ALLAH(C.C) HEPİMİZE BU GECEYİ HAKKIYLA GEÇİREBİLMEYİ NASİB ETSİN. 
AMİN.
SEDAT'IN OKUMA BAYRAMI HAZIRLIKLARI-1
Çıkrıkçılar Bana Hüsran Oldu

        Dün öğleden sonra ben, eşim ve Sedat Çıkrıkçılar'daydık. Oğlumun Haziran'ın ilk haftası yapılacak olan  okuma bayramında giyeceği kostümleri almaya gitmiştik. Sınıf annemizle yaptığım telefon konuşmasında oğlumun vals de yaptığını öğrendim! ( Bir çocuk bu kadar ketum olabilir mi yaaa.???) Aynı zamanda yapacakları tiyatro gösterisinde pamuk prenses ve yedi cücelerin prensini oynayacak ve subay şiiri okuyacak. Allah'tan onları yapacağını söylemişti de sınıf annemize iyice madara olmadım :)) Tabii Çıkrıkçılar'da aradığımız kostümleri bulamadık. Kostüm diken bir yere diktirelim dedik ama bir tane için yapamayacağını söyledi oradaki bayan. Tavrı da o kadar kötüydü ki alacağınız varsa da almaz çıkarsınız oradan. Allah biliyo ya çirkefe bağlayıp saçını başını yolasım geldi.
        Kafam attı bir kere. Prens tacını parlak renkli kartondan kendim yaparım dedim. Bir kumaşçıdan pelerin yapmak için kumaş aldık. Tabi onu da ben dikicem, iş başa düştü bi kere.  23 Nisan'da halk oyununda giydiği kıyafeti giydirip  tacı ve pelerini de taktı mı prens olacak artık :(
        Bir de oğluma sopalı at gerekiyor. Prens olur da atı olmaz mı? Tabi onu da bulamadık :(( Netten baktım ama ne fiyatlarını ne kendilerini beğenmedim. Nette sopalı at ararken çoraptan yapılan sopalı atları gördüm. kolay ve güzel. Onu da ben yapıcam sanırım.(bakınız oyuncak at yapılışı).  Alış-verişte ne şanssız bir gündü ama. Zaten girdiğimiz kumaşçıda gördüğüm o çok güzel kumaşları da alamadım. Oysa ne güzel masa örtüsü olurlardı...Eşime orada bi çıtlattım ''Bu kumaşlardan ne güzel masa örtüsü olur, alıp yapsam mı?'' diye, ama pek oralı olmadı. Eve gelince söylediğimde ''Ben senin ciddi olduğunu anlamadım.'' diye kendini savundu ama yutmadım tabii :)) Keşke orada tuttursaymışım ''isterim de isterim.''diye. Bir de akşam Aysun pelerin için aldığım kumaşı görünce ''A'aa  masa örtüsü için kumaş mı aldın.Ne güzel masa örtüsü olur bundan'' diyip yarama tuz biber ekti. Böhüüü diye ağlayasım geldi  resmen.





        Koca Çıkrıkçılar'da gezip de aldığımız oğluma simli- maskeli gözlük, doğum günü hediyesi sadaklı-hedef tahtalı, ok takımı, oğlumla aynı gün doğmuş olan yeğen Erdem'e bir gömlek, pastamızın üstüne koymak için mavi teelight mum(Şeker hamurunun üstünde delik açmamak için bu yolu buldum ama resmini çekmemişim maalesef), Sedat'ın prens pelerini için kumaş ve suyolu. Zamanımız kısıtlı olmasaydı hazır eşimle oraya düşmüşken bir alış-veriş çılgını gibi davranabilirdim aslında. Maalesef olmadı.
     
        Tüm bunlar bir yana oğlumla babası gezdiğimiz yerler boyunca beni de arada oyuna dahil ederek ebelemecilik oynadılar. Ben onları izlemekten ve arada oyuna katılmaktan çok keyif aldım. Onların da keyif aldıkları çok belliydi. Ayy ama benim ayaklarıma kara sular indi. Çarşı pazar dolaşmayalı bayağı bir zaman geçti tabii.
        Pelerin, sopalı at ve tacın yapımını da paylaşırım inşallah . Tabii becerebilirsem...
        Sağlıcakla kalın...



           Yaptıklarımı merak ediyorsanız buyurun buraya :))
sedatın okuma bayramı hazırlıkları-2 oğluma diktiklerim
sedatın okuma bayramı hazırlıkları-3 oğluma diktiklerim
Çoraptan sopalı at yaımı
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...