28 Kasım 2014 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ
arnavut ciğeri
         Bu gün sizinle son senelerde favori yemeklerimden olan arnavut ciğerini nasıl yaptığımı paylaşmak istedim. Aslında ciğer pişirme denemelerim bir kurban bayramında eşimin ciğeri sevdiğini öğrenmemle başladı. İlk denemem çok beğenilince artık ara ara yapar oldum.
        Ciğer demir ve A vitamini açısından çok zengin bir besin ve kan yapımını sağlıyor. Bu nedenle çocuklar için de  yetişkinler için de çok faydalı.Bu yüzden çocuklarıma da sevdirmeye çalışıyorum. 
Malzemeler
ciğer
un
tuz
pulbiber
sıvıyağ

Yapılışı
Öncelikle ciğeri yıkayıp zarlarını ayırıyoruz.Küp küp doğrayıp bir süzgeçte iyice süzülene kadar bekletiyoruz. Süzülmesi önemli çünkü aksi taktirde pişerken kanlı bir görüntü oluyor.
                                   
                  Düz bir tabağa un koyup ciğerleri elimizle karıştırarak   her taraflarını una buluyoruz. Dikkat: bu işlem kızartma işlemiden hemen önce yapılmalı . aksi taktirde buladığınız un zamanla ciğerden ıslanıyor ve tekrar tekrar unlamanız gerekebiliyor. Bu da ciğerin görüntüsünü  bozuyor.                


  
Ciğeri bir tavaya koyduğumuz 2 yemek kaşığı sıvıyağla  sürekli karıştırarak kızartıyoruz.

Kızartma işlemi tamamlanmasına yakın tuz ve dilerseniz pul biberi ekleyip 2-3 dakika daha kızartıp servis tabağına çıkartıyoruz. Tuzu başta eklerseniz ciğer zor pişer ve biberi başta eklerseniz biber yanıp kararır ve de hoş bir görüntüsü olmaz.

Ben  küp doğranmış patates kızartması, pirinç pilavı ve salata ile servis yaptım. Dilerseniz salata yerine halka halka doğranmış ve tuzla ovulmuş soğan halkaları ile de servis yapabilirsiniz. 


Deneyenlere afiyet olsun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...