28 Mayıs 2015 Perşembe

BU GÜN NE PİŞİRDİM

tavuklu semiz otu yemeği



Havaların iyice ısınmasıyla yaz sebze ve meyveleri mutfak ve masalarımızda yerini aldı  çok şükür. Artık kışlık yiyeceklerden iyice sıkılmıştım. Her ne kadar kış mevsimini çok seven biri olsam da bu yiyecekler açısından biraz farklılık gösteriyor bende... Yaz sebze ve meyvelerine bayılıyorum.

Bu günün menüsünde mercimek çorbası, tel şehriyeli pirinç pilavı ve tavuklu semizotu yemeği vardı.
Şimdi semizotu yemeğini nasıl yaptığımı anlatıcam. Ben semizotunun ekşimsi tadını tavukla birlikte çok seviyorum. Bu tarifte herhangi bir malzeme eksik olunca da aynı tadı yakalayamıyorum. O yüzden malzemelerin miktarları değişse de çeşitlerini aynı tutuyorum. Size de aynı şekilde yapmanızı tavsiye ediyorum.

Sebze yemeklerini seven herkese tavsiye ederim...

Malzemeler:
1 adet kuru soğan,
2 havuç,
4-5 sivri biber(acı olmayan),
1 adet kırmızı etli biber,
1 tavuk göğsü,
2 bağ semizotu,
1 yemek kaşığı salça,
sıvı yağ ve tuz

yapılışı:

Tüm malzemeyi yıkayıp doğruyoruz.(Ben kırmızı biberi yıkayıp doğrayıp buzluğa atıyorum ve ihtiyaç halinde buzluktan çıkarıp kullanıyorum.)
Semiz otunu bol suyla yıkayıp saplarıyla birlikte ince ince doğruyoruz. 


Soğan, havuç,yeşil biber ve kırmızı biberi derince bir tencerede kavuruyoruz. 
Peşinden tavukları ekleyip renkleri değişene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.



Semiz otu ve tuzunu da ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz. Dilerseniz 0,5-1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Ben pek sulu sevmiyorum. O yüzden semizotunun pişerken bıraktığı suyla pişiriyorum.



İşte semiz otu yemeğimiz hazır...

Ben semizotunun yanına mercimek çorbası ve pirinç pilavı yaptım. Böylece bu günkü menü tamamlanmıs oldu.

Deneyenlere afiyet olsun.

**************************************************






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...