20 Temmuz 2014 Pazar

ÇOCUKLARIMA YAPTIKLARIM


        Kızıma, dayısı evlenirken, kına gecesinde giysin diye yaptığım tütü ve keçe uğur böceği süslemeli badi. Tütünün de, badi süslemesinin de yapılışını internetten araştırıp yaptım.
        Aslında tütüye siyah puantiyeler atacaktım ama zamansızlıktan yapamadım maalesef. Badiyi de hava çok sıcak diye kullanmadım. Onun yerine Waikiki'den aldığım kısa kollu üstü kırmızı tüllerle  kalp şeklinde süslenmiş bir tişörtle giydirdim ki pek de güzel oldu.
        Her gören pek beğendi ve de benim yaptığıma inanamadılar nedense. 

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

  
        Zeyneb'e yani 2. bebeğime hamileyken internetten almak için çok bakıp da kendim yapmaya karar verdiğim emzirme yastığım. İçine astarlık kumaştan astar diktim önce, sonra da boncuk silikona doldurdum.  Piyasada gördüklerimden esinlenerek bir yüzünü tek renk diğer yüzünü desenli kumaşla hazırlayıp üst kısmına da bir fermuar diktim. Böylece kirlendikce tekrar tekrar yıkadım. Hatta bir tane de, yastığımı görünce çok beğenen, anneme yaptım bu yastıktan. Ama onun yastığının içini yünle doldurduk.Bir süre sonra yün çökünce yastık incecik aldı. Açıp içini biraz daha doldurmak gerekiyor.Bakalım ne zaman yaparım onu??
        Hamileyken, sıklıkla, uyurken rahat etmek içim kullandığım emzirme minderim doğumdan sonra asıl amacına hizmet etmeye başladı. Şimdi 3. bebeğim doğdu ve de hala kullanıyoruz.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


        Zeyneb'e kendi ellerimle diktiğim nevresim takımı. Emzirme minderimizle takım olarak aynı kumaşlardan hazırladım.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''



örgü bebek battaniyesi
        Zeyneb'e ördüğüm battaniye. Örneğini yine internette görüp yapmaya karar verdim. Çok kısa bir sürede hevesle ördüm. Bursa kumaş pazarından aldığım fuşya kumaşla yorgancıya vererek astarlattım fakat sonuç fiyasko oldu. 
        Battaniyeyi astarlaması için verdiğim  yorgancidan almaya annemle Aysun gitmişlerdi. Nasıl oldu diye bakmadan teslim almışlar tabii.. Ne bilsinler ki adamın garip gureba bir dikiş attığını. Eve getirdiklerinde açıp battaniyeye bir baktım, nevrim döndü. Onca emek vererek ördüğüm canım battaniyem battaniyelikten çıkmış. Dönük dönük bir şey olmuş. (Nasıl bir halde olduğunu anlatacak kelime bulamadım -tam anlamıyla dönük dönük yaaa.) Tabi kan beynime nasıl fışkırdıysa, o hışımla yorgancıyı arayarak -gayet sakin de olmaya çalışarak- adama ''ver yansın''  ettim. Adam gayet mahcup olarak ''geri getirin düzelteyim'' dediyse de artık üstüne para verse orada herhangi bir şey diktirmeyecek olan ben, ne mi yaptım?. O hışımla astarı sökerek kendim astarladım. Allah'ıma şükür ki kumaş da battaniye de sökme işleminden hasar görmedi. Artan kumaşlardan da bir çarşaf ve yastık kılıfı yaptım. Böylece el örgüsü battaniyemi pike takımı gibi de kullandım.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

organizer

        Bu da Selim için hazırladığım organizer. Kumaş annemin ilk bebeğime (Sedat'a) yaptırdığı nevresim takımından artan kumaştı(Bakınız üçüncü doğuma hazırlık ). Sedat'tan kalan bu nevresimi şimdi Selim'e kullanıyorum. Artan kumaştan da nevresime takım bir organizer diktim. Organizerime üst üste üç cep yaptım. İlk sırada 3, ikinci sırada 2 ve üçüncü sırada geniş tek cep yaparak farklı amaçlar için kullanılmasını kolaylaştırdım. Kumaşı iki kat uygulayıp yan kısmına da fermuar dikerek daha fonksiyonel bir organizer oluşturmuş oldum.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

       Bu da tabii ki Sedat'a alıp çocukların hepsine kullandığımız mama sandalyemiz. Zeyneb'e hamileyken kılıfını yenilemek istedim ama piyasada bulamayınca sandalyenin kendi örtüsünü patron alarak, kendim diktim. İçine koyduğumuz yünü de kenarına diktiğim pembe biyeyi de Ayşe Teyze aldı. Bu tür şeylerin içine koymak için taranmış yünler varmış meğer. Ayşe teyze dikişte de yardımcı oldu sağ olsun. Emniyet kemerlerini hazırlamış olduğum halde henüz dikmedim. Mama sandalyesinin tablası çocuğun öne kaymasını önleyecek şekilde tasarlandığı için kemer çok elzem değil bana göre...

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

        Çok kullanışlı ve de zaman zaman kurtarıcı olan kumaş mama sandalyem :)) Yapılışını merak edenler; Laçin Tenel'in sayfasından kumaş mama sandalyesi yapımını görebilirsiniz. Zira ben de oradan görüp yaptım. Laçin hanım ölçüleri ile çok güzel anlatmış, İçine elyaf da koymuş ama ben çantamda taşıyabilmek için(daha az yer kaplasın diye) yalnızca iki kat kumaşla uyguladım.
       Artık pek çok yerde mama sandalyesi bulunuyor. Ben dışarıdan daha ziyade ev oturmalarında ve eve ikinci bir çocuklu misafir aldığımda faydalandım. Düşünüyorum da dışarıda kullanma sıklığım da  az değilmiş aslında. Ben dikmesi ile uğraşamam derseniz hazırları da satılıyor.Ben fiyatı makul olmasına rağmen Sevi Bebe'ninkileri pek beğenmedim(bakınız sevi bebe mama sandalyesi). Totseat yurt dışından bir marka ama onun da fiyatı biraz fazla.(bakınız totseat)
       Bu küçük yastığı da seyahat etmeyi çok seven oğlum Sedat'a seyahat yastığı olarak diktim. Tabi önce içine astar diktim ve yünle doldurdum.Sonra dış kılıfını diktim. Böylece mama sandalyelerinden artan kumaşı da değerlendirmiş oldum .Sedat , seyahat yastığı eskidiği için, yenisini isteyip duruyordu benden. Aslında kumaş mama sandalyesine kılıf dikmek de iyi bir fikirdi ama bir de Sedat'ın gönlü olsun istedim.

Paylaştıklarımı beğendiyseniz bunlar da hoşunuza gidebilir:








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...