29 Ocak 2015 Perşembe

AYVA REÇELİ


Ayva reçelini ben de eşimde pek severiz ama çocuklarımız ağızlarına sürmezler maalesef. Aslında dert etmiyorum. En nihayetinde şeker ağırlıklı gıdaları ne kadar az tüketirsek o kadar iyi olur..
  
Geçenlerde aldığım ayvaların tadını sevmedik ve yiyemedik. Eşimden biraz daha ayva almasını isteyerek bu ayvaları reçel yaparak değerlendirdik.

Her şey paylaşinca güzel diyerek annem, Aysun ve Fatoş'la da paylaştık  :))

Malzemeler:
8 adet iri ayva
8 su bardağı şeker
8 su bardağı un
1/2 limon
birkaç tane ayva çekirdeği


Yapılışı:
Ayvaları soyarak rendeleyelim. Ben ayvaları soyduktan sonra renk değiştirmelerini engellemek 
için içi su dolu bir kaba koyuyorum. 
Çekirdek katmak şart değil ama eğer çekirdekleriyle pişirişseniz  reçelinizin rengi daha parlak ve de daha kırmızımsı olur. 

Rendeleme işini de mutfak robotunda yapıyorum. Böylece daha az zaman harcıyor ve daha az yoruluyorum.



Rendelediğimiz ayvaları(çekirdeklerle birlikte) suyunu ekleyerek derin bir tencerede yumuşayana kadar kaynatıyoruz. 
Tencereye şekeri de ekleyerek 30-40 dakika daha kaynatıyoruz.
limon sıkarak 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz.


Ben reçeli kaynar kaynar hemen kavanozlayıp kapaklarını da sıkıca kapatıyorum. tezgahımın üstüne ters çevirerek soğuyana kadar bekletiyorum. Böylece hiç bozulmadan uzun süre saklıyorum.






                        ÇOCUKLARA TATİL TATLISI                      

SUNUMUYLA İŞTAH KABARTAN KUPLAR



Uzun zamandır çocuklarıma tatlı yapmamıştım. Hazır tatildeyken onlara bir sürpriz yapıp pudingli muhallebili anne uydurmasyonu bir tatlı yaptım.  

2 paket kakaolu pudingi paketteki tarifiyle pişirdim.
1 paket sakızlı muhallebiye portakal kabuğu rendeleyerek paketteki tarife göre pişirdim.
Önce kuplara kepçeyle(tam dolu olmayacak şekilde) puding koydum. Pudingin üstüne kedi dili bisküvisini(aşağıdaki resimde görülüyor.) elimle bölerek paylaştırdım.


Bisküvilerin üstüne iri parçalanmış ceviz içi serptim. Onların üstüne de portakal kabuklu sakızlı muhallebiden birer kepçe koydum.

En iste tekrar puding ekleyerek üstünü hindistan cevizi ile süsledim.

Ortaya bu güzellikler çıktı.








        Mavi kuplardaki ise yine aynı malzemelerle yapılmış başka bir sunum şekli.portakal kabuklu sakızlı muhallebi çok artınca onu da böyle değerlendirdim.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...