15 Mayıs 2015 Cuma

ÇİLEKLİ TART


Yine annemin gününe yaptığım çok beğenilen bir tartla karşınızdayım. Yapımı kolay, sunumu güzel bu göz alıcı tatlıyı yapmak isteyenlere işte tarifi... 

Malzemeler

keki için
2 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2,5 çay bardağı un 
1 paket kabartma tozu,
 1 paket vanilya

kreması için
2 su bardağı süt,
2,5 yemek kaşığı un,
yarım çay bardağı şeker,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı tereyağ


harcı için
150-200 gr çilek

yapılışı

kekin yapılışı

Şeker ile yumurtayı mikserle 7 dk çırpınız.
Yoğurt ve sıvı yağı ilave ederek çok az çırpınız.
Sonrasında elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ilave ediniz.
 Kek hamurunu yağlanmış unlanmış tart kalıbına dökünüz. 
180 Derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişiriniz.
Kek piştikten Sonra kalıptan çıkarınız.

Kremanın yapılışı:

Tereyağ hariç un, nişasta, şekeri bir kaba koyunuz.
Üzerine azar, azar süt ilave edilerek iyice karıştırınız .. 
Sonrasında ocakta sürekli karıştırarak pişiriniz.
 Kaynayınca yağı ilave ediniz. 
Piştikten sonra vanilya ekleyip karıştırınız.
Akışkan bir krema elde ediniz.
Krema Katı olursa çok az süt ilavesi yapabilirsiniz.
Kremanın üstünün kabuk tutmaması için ara sıra karıştırınız.
 Soğuduktan sonra mikserle iyice çırpınız.


Keki az bir sütle ıslatınız. 
Pastanın kenarlarına kremadan sürüp hindistan cevizi ile kaplayınız.
Kalan kremayı tartın ortasına eşit sekilde yayınız.
Çilekleri küp küp  doğrayarak tartın üstüne yayınız.
Tartı istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Gerisi artık sizin damak tadınıza kalmış...

AFİYET OLSUN





HAVUÇLU TART


Sunum olarak da lezzet olarak da bu harika tartın tarifini cahide jibek'ten aldım. Onun sayfasındaki tarifler kesinlikle çok güzel ve her zaman mükemmel tutuyor. Bu tatlı da annemin gününün gözdesi oldu. Çok beğenildi. Herkes tarifini istedi. 

Malzemeler:

keki için:
2 yumurta
1 çay bard. şeker
1 çay bard. sıvı yağ
1 çay bard. ılık süt
2,5 çay bard. un
1 çay kaşığı tarçın
1 pk. kabartma tozu
1 çay bard. dövülmüş ceviz içi
1 çay bard. ince rendelenmiş havuç

harcı için:
4 büyük havuç
1 çay bard. su
4 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz içi

kreması için:
2 su bard. süt
1 çay bard. şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı

yapılışı:
Kek için şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz. 
Sırayla diğer malzemeleri de karıştırarak ekliyoruz.
Hamuru tereyağıyla yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Üst harcı için havuçları ince rendeliyoruz.
1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince şeker, tarçın ve cevizi ekliyoruz.
Şeker eklenince bıraktığı suyu çekene kadar pişirip ocaktan alıyoruz,

kreması için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz. 
Kaynayınca tere yağını ekleyip eriyene kadar karışrıtrıyoruz.
Akışkan bir krema elde ediyoruz.Soğuyunca katılaşıyor.
Kremamızı arada karıştırarak soğutuyoruz.
Kremadan 3 yemek kaşığı kadar tartın üstüne şeritler yapmak için sıkma torbasına ayırıyoruz.

Kalıptan çıkardığımız ve soğuyan tart kekimizin çukur kısmına kremayı döküyoruz.
Üstüne havuçlu kremamızı yayıyoruz.
Elimizle hafifçe bastırarak havuçları kremaya yapıştırıyoruz.
Tartın üstünü ayırdığımız kremadan şeritlerle kafes görüntüsü vererek süslüyoruz.

Son derece besleyici tartımız sunuma hazır.
AFİYET OLSUN




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...