15 Mayıs 2015 Cuma

HAVUÇLU TART


Sunum olarak da lezzet olarak da bu harika tartın tarifini cahide jibek'ten aldım. Onun sayfasındaki tarifler kesinlikle çok güzel ve her zaman mükemmel tutuyor. Bu tatlı da annemin gününün gözdesi oldu. Çok beğenildi. Herkes tarifini istedi. 

Malzemeler:

keki için:
2 yumurta
1 çay bard. şeker
1 çay bard. sıvı yağ
1 çay bard. ılık süt
2,5 çay bard. un
1 çay kaşığı tarçın
1 pk. kabartma tozu
1 çay bard. dövülmüş ceviz içi
1 çay bard. ince rendelenmiş havuç

harcı için:
4 büyük havuç
1 çay bard. su
4 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz içi

kreması için:
2 su bard. süt
1 çay bard. şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tere yağı

yapılışı:
Kek için şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpıyoruz. 
Sırayla diğer malzemeleri de karıştırarak ekliyoruz.
Hamuru tereyağıyla yağladığımız tart kalıbına döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Üst harcı için havuçları ince rendeliyoruz.
1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince şeker, tarçın ve cevizi ekliyoruz.
Şeker eklenince bıraktığı suyu çekene kadar pişirip ocaktan alıyoruz,

kreması için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz. 
Kaynayınca tere yağını ekleyip eriyene kadar karışrıtrıyoruz.
Akışkan bir krema elde ediyoruz.Soğuyunca katılaşıyor.
Kremamızı arada karıştırarak soğutuyoruz.
Kremadan 3 yemek kaşığı kadar tartın üstüne şeritler yapmak için sıkma torbasına ayırıyoruz.

Kalıptan çıkardığımız ve soğuyan tart kekimizin çukur kısmına kremayı döküyoruz.
Üstüne havuçlu kremamızı yayıyoruz.
Elimizle hafifçe bastırarak havuçları kremaya yapıştırıyoruz.
Tartın üstünü ayırdığımız kremadan şeritlerle kafes görüntüsü vererek süslüyoruz.

Son derece besleyici tartımız sunuma hazır.
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...