15 Mayıs 2015 Cuma

ÇİLEKLİ TART


Yine annemin gününe yaptığım çok beğenilen bir tartla karşınızdayım. Yapımı kolay, sunumu güzel bu göz alıcı tatlıyı yapmak isteyenlere işte tarifi... 

Malzemeler

keki için
2 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2,5 çay bardağı un 
1 paket kabartma tozu,
 1 paket vanilya

kreması için
2 su bardağı süt,
2,5 yemek kaşığı un,
yarım çay bardağı şeker,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı tereyağ


harcı için
150-200 gr çilek

yapılışı

kekin yapılışı

Şeker ile yumurtayı mikserle 7 dk çırpınız.
Yoğurt ve sıvı yağı ilave ederek çok az çırpınız.
Sonrasında elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ilave ediniz.
 Kek hamurunu yağlanmış unlanmış tart kalıbına dökünüz. 
180 Derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişiriniz.
Kek piştikten Sonra kalıptan çıkarınız.

Kremanın yapılışı:

Tereyağ hariç un, nişasta, şekeri bir kaba koyunuz.
Üzerine azar, azar süt ilave edilerek iyice karıştırınız .. 
Sonrasında ocakta sürekli karıştırarak pişiriniz.
 Kaynayınca yağı ilave ediniz. 
Piştikten sonra vanilya ekleyip karıştırınız.
Akışkan bir krema elde ediniz.
Krema Katı olursa çok az süt ilavesi yapabilirsiniz.
Kremanın üstünün kabuk tutmaması için ara sıra karıştırınız.
 Soğuduktan sonra mikserle iyice çırpınız.


Keki az bir sütle ıslatınız. 
Pastanın kenarlarına kremadan sürüp hindistan cevizi ile kaplayınız.
Kalan kremayı tartın ortasına eşit sekilde yayınız.
Çilekleri küp küp  doğrayarak tartın üstüne yayınız.
Tartı istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Gerisi artık sizin damak tadınıza kalmış...

AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...