29 Nisan 2015 Çarşamba



EL YAPIMI BARBİE KIYAFETLERİ

pembe kombinler






Aslında bu merakım annem sayesinde hortladı diyebilirim. Üç yaşındaki kızım oyuncaklarıyla bu aralar çıplak oynamayı seviyor ve hep onları soyuyor. Kadın vücuduna sahip olan bu bebeklerin orda burda olması annemi rahatsız etti. Ben de bebeklere kızımın çıkaramayacağı kıyafetler diktim. Sonra bu fikir(kızımın bebeklerine içi dolu bir gardrop hazırlama fikri) aklıma geldi. :)) Şimdi eskiyen, kullanmadığımız,bir kenarı yırtılıp kullanılamayan eski kıyafetlerimiz tekrar değerlendirilmiş oldu.

 Bu fikri uygulamaya başlamam öyle hemen olmadı tabii.Önce ''uğraşabilir miyim?''diye düşünüp hemen başlamadım. Malum evde iki küçük çocuk var. Sadece onlar uyurken yapıyorum bu kıyafetleri. Anca günde iki- üç parça yapıyorum. Ama yaptıkça da hoşuma gidiyor. Bana bir nevi terapi oldu diyebilirim.

Bu posttaki kıyafetlerin tamamında penye ve tül kullandım. Penye kumaş bebek kıyafetlerinde avantaj oluyor çünkü esnek olduğu için giydirip çıkarması kolay oluyor.

.şimdi sizi yaptığım kıyafetlerin görselleri ile baş başa bırakıyorum. Kıyafetlerin kalıplarını postun en altında paylaşıyorum. Yapmak isteyenlere duyurulur



Üstteki iki elbiselerle, alttaki şortlu takımın ceketi ortak kullanılabiliyor.









Aslında ben kalıp kullanarak dikmiyorum. Kumaşın üstüne direk bebeği  ya da daha önce diktiğim bir kıyafeti koyup çiziyorum. Aşağıdaki kalıpları yapmak isteyenlere fikir versin diye sonradan çizdim. Yalnız bu kalıplara dikiş payı koymayı unutmayın. Benden söylemesi.









beğendiğinizi umuyorum. yorum bırakırsanız sevinirim
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...