18 Nisan 2014 Cuma

 DOĞUM HAZIRLIĞINDA KENDİME ALDIKLARIM


     Herkese bol neşeli günler dileyerek yeni bir posa başlıyorum. 
     Bugün bi baktım bayaa zaman geçmiş ben uğrayamamışım bloğuma. Bu hafta resmen kabul haftamdı. Her günüm doluydu. Sağ olsun sevenlerimiz bebeğimize hayırlı olsuna geldiler. Her gün misafirim vardı neredeyse.
     Daha önce de belirttiğim gibi hamileliğim bir koşturmacalar silsilesiyle geçti ve ben doğum hazırlığını hamileliğimin son ayında yaptım. Üstelik genel durumum çok iyi olmadığından doktorum doğuma kadar yatmamı istiyordu. E hal böyle olunca doğum alışverişini öyle çarşı-pazar gezerek değil oturduğum yerden,yani internetten yaptım :))
     Zaten bu benim 3. doğumum olduğu  ve de bir önceki doğumun üzerinden çok zaman geçmediği için çok fazla eksiğim de yoktu.  
     Öncelikle kendime kışlık güzel bir pijama-sabahlık takımı aldım. Diğer doğumlarım yaza geldiği için pijamalarım yazlık ve de çok inceydi. Ben sezaryenle doğum yapacaktım ve 2. doğumumda ameliyathaneden çıkışta zangır zangır titreyip çok zor ısındığım için işimi şansa bırakmadım.
     Detaylı bir internet araştırmasından sonra hamile-lohusa pijamaları çok da içime sinmedi. Bu sefer daha spor birşey istiyordum. Bulamayınca sadece polar bir sabahlık alıp mevcut pijamalarımı kullanırım diye düşünmeye başladım. Polar sabahlık araştırırken bir de ne göreyim  De Factoda güzel bir sabahlık!. Sonra sitede gezerken bunları gördüm ve aşık oldum. Alış-verişimin sonunda aşağıda gördüğünüz çok cici üstünde baykuş resimleri olan, polar bir pijama-sabahlık takımını aldım. Aslında pijama ile sabahlık takım olarak değil ayrı ayrı satılıyordu ama belli ki takım yapılabilsin  diye tasarlanmıştı ve tam da benim zevkime hitap ediyordu.   


       Polar pijamamın üst kısmının hastanede çok bunaltacağını düşünerek onu hastaneye götürmemeye  karar verdim.  Onun yerine üst sağ resimdeki uzun kollu pamuklu badileri aldım. Bırakın hastaneyi evde de o kadar çok işime yaradı ki bu takım anlatamam. Bu gördüğünüz beş parçanın tamamını 100tl gibi gayet makul bir fiyata aldım. Bilenler bilir lohusa pijamalarından çok daha makul bir fiyat bu. Yaptığım en akılcı alış-verişti diyebilirim galiba... Evet evet diyebilirim... :))


     Yukarıdaki resimde gördüğünüz ev botu Lc Waikiki'den.Fiyatı 18 veya 20tl idi. El örgüsü pembe patik Fatma teyzemizden, diğer bordosu ise gelinimizden hediye. Çoraplar bir önceki doğumda alıp kullanamadıklarım. Başörtülerim paşminalardan (Bakınız alt soldaki resim.). Ütü istemeyen ve kırışmayan bir kumaşı olduğu için bunları tercih ettim. Bordo makarna toka Esma  Ablamızdan hediye. Diğer tokalar aslında doğum için alınmayıp renk olarak pijamalarıma uyum sağladığı için doğum çantamda yerini aldı. Lohusa tacımı ise kendim büyük bir zevkle yaptım(Bakınız sağ alttaki resim).




     Yukarıdaki dört parçadan (üst ve alt pijama. gecelik, sabahlık) oluşan lohusa setini ilk hamileliğinde aldım ve üç hamileliğimde de kullandım. Üstelik hala da çok yeni durumda...



     Bu yukarıda gördüğünüz çok cici pijama takımı ise Artış'ın. 39tl'ye Pijama Dünyası'ndan aldım. Üstelik çok güzel bir saç bandı da var. Tabii bu da 2. doğumdan...



     Şimdi merak ediyorsanız bu pijama takımınlarının hepsini doğuma götürdüm mü diye hemen söyliyim: hayır tabii ki. Hepsini kullanıma hazır hale getirip doğum çantasına koyacaklarımı ve koymayacaklarımı ayrı şeffaf çantalara yerleştirdim. Hastaneye gidecekler valizdeki yerini alırken diğerleri ihtiyaç halinde (hastanedekiler yetmezse evde hepsi bir arada hazır olsun diye) kullanılmak üzere kaldırıldı ve yeri eşime gösterildi.

   

   Yukarıda  soldaki şeffaf çanta doğum çantasına kondu, sağdaki ise dolaba kaldırıldı.
   
   Bunların dışında Gittigidiyor'dan 19.90 tl'ye 1 adet Deborah emzirme  atleti aldım.Doğum için gerekli olan diğer malzemeler elimde mevcut olduğundan  ve doğum çantasına neler koyduğumla ilgili bir post yazacağımdan onları burada anlatmıyorum.( bakınız doğum çantamda neler vardı)
   Allah herkese hayırlı doğumlar versin.
                                                         Amin

Bu yazımı beğendiyseniz ve bebek bekliyorsanız bunlara da bakın derim
                                                                           üçüncü doğuma hazırlık
                                                                           doğum çantamda neler vardı



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...