21 Temmuz 2014 Pazartesi

İFTAR VE SAHUR TARİFLERİM-3


ANNEMİN BÖREĞİ

Malzemeler
6 adet yufka
kaşar peynir(ben Ülker içim kullanıyorum)
beyaz peynir(ben yörsan kullanıyorum)
sos için
3 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı yağ
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
Sos malzemelerimizi büyük ve derin bir kasede karıştırıp çırpıyoruz.
Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz.
Yufkaları tek tek tepsimize sermeye başlıyoruz. İlk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde düz serip sosluyoruz. 
İkinci yufkayı tepsinin dışına taşmayacak şekilde büzerek tepsiye yerleştirip yine sosluyoruz ve beyaz peyniri çatalla iyice ezip tepsinin her yerine serpiştiriyoruz.
Her katta soslayarak iki yaprak daha seriyoruz.
Bu kata da kaşar peynirini yassı ve ince parçalara ayırarak yufkanın üzerine dağıtıyoruz.
Diğer yufkaları da soslayarak seriyoruz.
Yalnız son yufkayı koymadan önce ilk yufkanın dışarı taşan kısımlarını içeri katlıyoruz.
Son yufkayı da serdikten sonra böreğimizi henüz çiğken dilimliyoruz.
Kalan sosu böreğin her yerine eşit dağılacak şekilde döküyoruz.
Bu şekilde böreğimizin yapım aşaması tamamlanmış oluyor. Birkaç saat yufkalar sosu iyice çeksin diye bekletebilirsek çok güzel olur böreğimiz
Hatta bir gece öncede hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz.
Böreğinizi her yiyen memnun kalacak, benden siize garanti.
Hı unutmadan: böreği, ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çiğ çiğ yenmez ama değil mi?
herkese hayırlı ramazanlar efendim, saygılar,öpücükler...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...