10 Haziran 2014 Salı

KIZ KARDEŞİM İÇİN NİŞAN KURABİYELERİ
        Evveeet. Bu kurabiyeler İstanbul yolcusu. Haftaya kız kardeşimin nişanı için yaptım. Tabii onun blogumdan da  kurabiyelerden de haberi yok. İkisi de sürpriz olacak. 
        Daha önce de oğluma yapmıştım butik kurabiye(BakınızSedat'ımın doğum günü hazırlıkları.Butik kurabiyeler).  Ama itiraf edeyim bu seferkiler çok daha düzgün oldu. Kurabiyelerim pişerken küçülmedi, pek deforme olmadı, sayı olarak da çok daha fazla kurabiye elde ettim.. Üstelik aynı tarifi denedim yine. Farklılık şuydu: Kurabiye hamurunu tamamen oda ısısındaki malzemelerle yoğurdum. Streçleyerek bir gece buzdolabında beklettim. Fırınımın iyi ısındığından emin oldum ve öyle pişirdim. Kurabiyelerimi ilk yaptığımdaki gibi kalın değil daha ince olacak şekilde açarak yaptım. Sonuç: Aşağıdaki gibi oldu...




















BİZİM EVİN HALLERİ
        
        Geçen Pazar annem ve kızlar (Aysun ve Fatoş) Çıkrıkçılar'daymışlar yine. Bi tadına düştük mü vazgeçemiyoruz oradan. Her türlü kıldır kıcık şey bulunuyor. Kadınlar daha ne ister? İşte o gün annem bana hediye un eleği almış. Paketten tek taş pırlanta çıksa bu kadar sevinmezdim. Bir yemek programında görüp çok beğendiğim ve bir türlü bulup alamadığım elek!! Daha paketi açarken ne olduğunu anladım ve çok sevindim. Annem alırken tereddüt etmiş ama kızlar ''Hatice bunu çok sever.'' diyerek aldırmışlar. Nasıl da iyi tanıyorlar beni... Hepinize teşekkürler. muccck... :)


*********************************************
      Çıkrıkçılar'a ve Ulus'a geçen gittiğimde aldığım iplerden hemen bir battaniye yapmaya başladım bile. Tunus işi hep yapmayı istediğim bir örgü tekniğiydi. İnternetten yapılışını öğrendikten ve bu battaniye örneğini gördükten sonra kararım kesinleşti. Hıı bu arada bu mavi tığ şişin de rengi ve iplerime uyumu beni bitirmiş durumda. Yalnız laf  aramızda bu örgünün böyle bakla bakla yapılışını anlayana kadar göbeğim çatladı resmen...:)) Bitmiş halini de bitince paylaşırım ...

***********************************************
        Geçenlerde Zeyneb'e gelen hediyeleri paylaşmıştım(Bakınızbol resimli karışık yazı ). Bunlar da son zamanarda Sedat'a gelen hediyeler... Herkese teşekkür ederiz.


***********************************************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...