19 Temmuz 2014 Cumartesi

İFTAR VE SAHUR TARİFLERİM-2
Vişne Kompostosu

       Yazın çilek ve  vişneyi bol bol dondurucuya atıp kışın bol bol komposto yapıp tüketmeyi seviyoruz ailecek. Benim evime hazır meyve suyu girmez böylece. Hem daha doğal, hem daha sağlıklı, hem daha lezzetli. Çocuklarım hazır meyve sularını beğenmiyorlar zaten :o)
       Ben vişne kompostosunun konservesini de yapıyorum; buzluğumda yer kalmayınca.Resimde arkadaki şişeler komposto için birebir. Bir meyve suyu markasının şişeleri bunlar. Doğumumda hastaneye gelmişti. Atmayıp böyle değerlendirdim. Laf aramızda bizim kızlar bana, evde öyle işe yarar diye sakladığım şeylerden dolayı ''Derya Baykal'' diye takılıyorlar.
        Bu tarifle yaklaşık beş şişe komposto çıkıyor. Dilerseniz daha koyu kıvamlı-konsantre- hazırlayıp sulandırarak kullanabilirsiniz
       Tarifi yazmadan önce son bir öneri: aynı tarifi çilekle de hazırlayın. Çileğin aromasıyla mükemmel bir komposto oluyor.   
         Malzemeler:

  • 1 kg vişne
  • 5 lt su
  • 3 su bardağı şeker
  • 7-8 adet karanfil
        Yapılışı:

             Öncelikle vişneler ayıklanıp yıkanır.

        6 lt'lik tencereye alınarak üstüne kaynarken taşmayacak kadar su eklenerek (4,5-5 lt kadar
)ocağa konur.

   
        Kaynayınca şekeri eklenerek bir taşım daha kaynatılır.Tarifte 3 su bardağı yazdım ama biz çok şekerli tercih etmiyoruz. Ben 2 bardak şeker koydum. Eğer soğuduktan sonra tatlı gelirse sulandırarak da tüketebilirsiniz.

        Ocağın altı kapatılarak karanfiller kompostonun içine atılır. Konserve yapılacaksa kaynarken şişelere doldurulup kapatılması gerektiğinden karanfil kokusunu versin diye kısa bir süre kaynatılabilir. Konserve için, komposto, vişne taneleriyle birlikte şişelere doldurulup kapatılabilir. Yalnız içinde karanfil bırakırsanız acılaşmaya sebep olacaktır. Tecrübeyle sabittir.
   
         Soğuduktan sonra afiyetle içilir.
     


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...