27 Kasım 2014 Perşembe

AYŞE TEYZEMLE KAHVALTI MASAMIZ


         Eşim geçen hafta 3 gün yurt dışındaydı. Ayşe teyzemde bizde kaldı. Evde yalnızken kendime kahvaltı hazırlamayıp kahvaltıyı ayaküstü yapan ben, teyzem bende kalınca kahvaltılarımıza pek bi özendim. E bu kadar özenince de fotoğraflayıp ölümsüzleştirmek istedim. Bu masa ben, teyzem, oğlum ve de kızım içindi...

         Beni yalnız bırakmayan teyzoşuma teşekkürler ve öpücükler...
                                         

MODAMIMODA ÇEKİLİŞ YAPIYOR 

         Keramika Tatlı Düşler Kahvaltı Seti kazanmak isteyenler buyurun çekilişe.
Modamımoda bloga ulaşım için buraya tık tık modamimoda 



ÇOCUKLARIMIZA VİTAMİN TAKVİYESİ

         Bu ara nedendir bilinmez evde fazla meyve tüketmiyoruz. Baktım ki meyveler öyle boynu bükük duruyorlar onları hemen değerlendirmek istedim.
meyve salatası
Meyve Salatası
        Elma, armut, üzüm, mandalina ve narları soyup ince dilimler halinde  doğradım ve harmanladım. Kararmasını engellemek için de üzerine azıcık bal ekledim. Dilerseniz vitamin değerini artırmak için pekmez de eklenebilir. Miktarını kişi sayınıza göre ayarlayabilir sevdiğiniz her türlü meyveyi katabilirsiniz. Hem böylece çocuklarınızın sevmediği ve tüketmediği bazı meyveleri de yedirebilirsiniz bence, ne dersiniz?.

Meyve Suyu
meyve suyu
         Meyveler bir kenarda meyve sıkma makinesi bir tarafta boş durup duruyordu. Köyden gelen ekşi olduğu için çocuklarımın yiyemediği mandalinalarımızı nasıl değerlendiririm diye düşünürken aklıma meyve suyu geldi. tatlı meyvelerle birlikte sıkılınca gayet de güzel oldu.
         sıkma portakal, mandalina, elma, taneleri kalmış üzüm ve armutla hazırladım. Minik oğlum için de biberona koydum.
         Önemli bir öneri: sakın meyve suyunun üstünde biriken köpüğü atmayın. Vitamin açısından çok zengindir. ara sıra karıştırarak köpüğü de tüketin. Tabii meyve suyunu da taze taze tüketin ki vitamin değeri kaybolmasın.
       
       




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...