23 Mayıs 2014 Cuma

SEDAT'IMIN DOĞUM GÜNÜ HAZIRLIKLARI-2
Nefis Muffinler
        Aslında Sedat'ın doğum gününü pazar günü dışarıda, geniş aile, kahvaltı sonrası piknik havasında kutlamayı planlıyordum ama maalesef ki eşimin Pazar günü mesaisi olacağı için Cumartesi akşamı evde yapmaya karar kıldık. Tabi ben hazırlıklara devam ediyorum. Evde olunca olayın bir de süsleme boyutu çıkıyor ortaya, artık bu saatten sonra ne kadar yapabilirsem...

        Şık kurabiyelerimiz hazır. Yanına bir de oğlumun çok sevdiği muffinlerden yapıyım dedim. Tarifi birbuçuk ölçek uygulayarak hem kakaolu hem tarçınlı-zencefilli hazırladım. Her ikisinin içine de üzüm koydum. Pişirmeden önce kakaolunun üstüne ceviz, zencefilli-tarçınlının üstüne damla çikolata serptim. 


        Muffinleri silikon kalıpların içine  kağıt muffin kapsüllerini yerleştirerek pişirmeyi seviyorum. Bu kalıplarım Tantitoni'den. Evim.netten kampanyalı olarak aldım. Renklerine bayılıyorum. Aşağıda onlarla birlikte aldığım truffle kapsülleri ve de muffin kapsülleri birlikte bir renk cümbüşü halindeler :))




       Tarifini doğum günü telaşını atlattıktan sonra yayınlayacağım inşallah...

SEDAT'IMIN  DOĞUM GÜNÜ HAZIRLIKLARI -1

Butik Kurabiyeler

    
        Büyük oğlum Sedat Eymen 25 Mayıs'ta 8 yaşını dolduruyor. Zaman öyle çabuk geçiyor ki. Hele benim için şu son senelerde neredeyse ışık hızıyla diyebilirim... :)) 
         Üç çocuklu bir anne olarak hep ilk çocuğumun kenarda kaldığını, ona ihanet ettiğimi düşünüyorum. Oğlum huysuzlukları bir kenara sessiz sakin bir çocuktur. Kendi kendini oyalar, eğlendirir. Kendi kendine oyunlar kurar ve oynar. Kardeşleri olana kadar da bu böyleydi. Eğlenmesi için birisine ihtiyaç duymazdı. Ama kardeş sahibi olduktan sonra bu bir tık değişti sanki. Sürekli ilgi çekmeye çalışır bir hali var. Sanki bir mahzunlaştı ya da eskisi kadar ona zaman ayıramıyorum diye benim vicdanım öyle diyor. 
       Nedendir bilmiyorum bu sene hiç olmadığı kadar hevesle doğum gününü bekler oldu. Resmen gün sayıyor. Hal böyleyken benim de bunu görmezden gelmem olmazdı. Geçen gün oğluma ''Doğum gününde ne istediğini bana mektup yaz.'' dedim. O kadar normal ve mütevazı şeyler istedi ki... Ben ise bu mütevazılığı ödüllendirmek istedim ve biraz abartıcam bu sefer. O bu kadar hevesle beklerken bunu görmezden gelmek olmazdı değil mi?
       Oğlum Angry Birds tutkunu.  Geçenlerde nette gezinirken Angry Birds' lü kurabiyeler gördüm. bayıldım. Hep aklımdaydı butik kurabiye yapmak. ''Bu iyi bir başlangıç olur.'' dedim ve başladım araştırmaya. Bir kaç birbirine benzeyen tarif buldum.  Kurabiyeleri hobi ve iş olarak yapanların bloglarını okudum. Püf noktalarını ve hangi malzemeler gerektiğini öğrendim.''Yapanların benden ne fazlası var?''dedim ve kolları sıvadım. Ama söyliyim benim gibi öyle hafife almayın. Ciddi zaman, emek ve ustalık isteyen bir işmiş bu kurabiyeleri yapmak. 
        Hem resme hem pasta böreğe, hem incik-boncuk- cıncık işlere eli yatkın biriyimdir. Buna güvenerek hazır Angry Birds kalıplarından almadım. kendim bu şekilleri yaparım dedim ve yaptım da...İlk denemem bu. Tabii ki kurabiyelerim yamru yumru oldu. Şekillerim de öyle galiba...Ama umut vaadediyo yine de :))
      İlk etapta belki de gereksiz olacak birsürü kalıp, kopat, hamur, harf baskıları aldım. Ama kızımın doğum günü bir ay sonra. Kız kardeşimin nişanına bir ay bile kalmadı. İlla ki kullanırım ben bunları diye düşündüm. Pek tabii ''Ya beceremezsem bu kadar masraf yaptığıma pişman olacağım.'' diye de düşündüm ama bu bana engel olmadı.


        Nette yaptığım araştırmalardan sonra iki farklı hamuru denemeye karar verdim.Birini sade, birini tarçınlı hazırladım. Yoğurduktan sonra streçle sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirdim.




         Sade olan hamuru orta boy yuvarlak kalıpla şekillendirdim. Çubuk takarak pişirdim. Tarçınlı olan hamuru ise roket, araba, balon ve de kral tacı kalıplarıyla şekillendirip çubuksuz pişirdim.


     
        Kurabiyelerim piştiklerinde kalıba göre biraz küçülmüşlerdi. Yuvarlak olan kalıplarım beş boydu. Şeker hamuru kaplamasını bir küçük boy kalıpla yaptım. (Demokrasilerde çareler tükenmez)

         Kuş şekillerini kalıp kullanmadan el yordamıyla yaptım. İlk deneme için fena sayılmazlar sanırım.Kırmızı hamur almayı unutmuşum. O yüzden kırmızı kuşu-ki kendileri oğlumun en sevdiği oluyor-henüz yapamadım. resimde sarı kuşun da kaşları yok henüz :))
       


        Aşağıdakiler kesinlikle daha kolay oldu. Size tavsiyem eğer yeni başlıyorsanız kalıpla uygulayacağınız modelleri seçin.






              Kesinlikle eğlenceli ama uğraştırıcı bir etkinlik oldu benim için. İnce iş yapmayı sevmeyenlere göre değilmiş. Benden söylemesi...Yeni başlayacaklara kolay gelsin.

              Bu yazımı beğendiyseniz bunlar da hoşunuza gidebilir
                            eşimin doğum günü ve 10. evlilik yıl dönümümüz için yaptığım butik kurabiyeler
                            kız kardeşim için nişan kurabiyeleri
                            angry birds'lü butik yaş pasta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...