1 Aralık 2014 Pazartesi

PATLICAN KEBABI
patlıcan kebabı


         Bu tarifi aslında pek de seyretmediğim, adını bile hatırlayamadığım bir sabah programında izlemiştim. Denedim ve de beğendim. Blogumda da paylaşmaya karar verdim. Yapılışı çok kolay ve de lezzetli oluyor.
        Aslında tarifi deneyeli bir hayli zaman oldu.Resimlerini çekmiştim. Paylaşmak bu güne kısmetmiş. Genellikle yaptığım şeyleri ''bir gün paylaşırım bloğomda'' diye resimliyorum. Sonra da fırsat buldukça paylaşıyorum. İşte bu tarif de onlardan. Yaz mevsiminin belki de en sevdiğim sebzesidir patlıcan. Kızıma çizgi film açarken televizyonda, bir kanalda, patlıcan yemeği yaptıklarını görünce dikkat kesildim hemen. Ben bunu denerim diye de aklımın bir kenarına not ettim.
         Öncelikle kullanacağımız patlıcanları yıkayıp sadece sap kısımlarını ayırıyor ve de enlemesine bölüyoruz. Ben kişi başına bir patlıcan kullandım.
        Köftelik kıymamıza sadece karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.elimizle ceviz kadar belki biraz daha büyük parçalar alarak patlıcanlarımızın genişliğinde köfteler yuvarlıyoruz. Köfteleri iki patlıcan diliminin arasına yerleştirip sıkıştırıyoruz. Köfteler iyice patıcana yapışmalı. Böylece patlıcanlar köftenin tadını içine alıyor.


          Patlıcan ve köfteyi şişe geçiriyoruz. Üzerine sıvıyağ gezdirip önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk 200 derecede, sonra 150 derecede patlıcanlar iyice yumuşayıp pişene kadar pişiriyoruz.

         Ben makarna ve yoğurtla servis ettim. Lezzeti güzeldi. Eşim ve çocuklarım severek yedi.Tekrar yapar mıyım? Kesinlikle evet.  

       Deneyenlere afiyet olsun.

BESLENME ÇANTASI ÇÖZÜMLERİM


        Oğlumun okula başlamasıyla hayatımıza giren beslenme çantası malzemelerini paylaşmak istedim. Belki okula yeni başlayacaklara yardımı dokunur.

Peçetelerimiz

         Aslında bu beslenme örtülerini ana sınıfındayken yapmıştım oğluma. Birinci sınıfa başlarken de şimşek mc quıen ve ben tenli iki beslenme örtüsü aldım. Fakat bu örtüler daha ilk yıkamada soldu ve de eski gibi göründü. Ben de bunun üzerine ana sınıfında kullandığımız örtüleri kullanmaya devam ettim.
     


suluklarımız
     Sağlıklı olduklarına güvenemediğim için klasik okul suluğu kullanmadık hiç. Aşağıdaki suluğumuz tupperware marka. Kapaklı olması ve içilen kısmın kapak içinde olması hijyen açısından hoşuma gitse de su içinde biraz fazla süre içinde kalınca koku yapıyor. Bizim okulumuz da tam gün olunca bu durum kaçınılmaz oldu tabii. İçine yarısına kadar koyuyorum ve bitince oğlum sınıftaki sebilden dolduruyor tekrar.

        Bu da Novacolor marka çelik mataramız. Yukarıdaki suluğa alternatif olarak aldım. Termos özellikli olduğu yazıyordu ama maalesef öyle değil. Çünkü tek katlı çelik kullanılmış.Üstelik de kapağı kısa sürede yırtıldı ve çıktı. Mataranın boyu da uzun olduğundan beslenme çantasına sığmıyordu. Şimdi okul için  pek de kullanmıyoruz.

        Aşağıdaki çelik mataranın markasını hatırlamıyorum. Hakan Çantanın ürünlerindendi sanırım. Termos özellikli olan bir matara. Ama oğlum bunun iç  kapağından bir türlü üstüne dökmeden su içemedi. Dış ve iç kapakların ikisini de açarak içmesi gerekiyordu. Haliyle okul için kullanımı pratik olmadı. Su için değil ama meyve suyu, komposto veya süt koyarak beslenme saati için bazen kullanıyoruz. 

        Bu suluğumuz da tupperware marka. Kapağı döndürülerek açılıyor. Kesinlikle koku yapmıyor. Ama okul için bu da kullanışlı gelmedi. Şimdi bu suluğu ben kullanıyorum. Doldurarak evin her yerine taşıyorum.


         Aşağıdaki yine Novacolor marka bir suluk. Kullanışlı ve de az yer kaplayan bir suluk.Kullanımından memnunuz.



Beslenme kaplarımız
        1.)Coolgear marka beslenme kabı. Ayrı çatal-bıçak bölmesi, kapağın altında soğutucu kısmı var. İçi de resimde görüldüğü gibi üç bölmeli. Çok kullanışlı gibi görünse de öyle değil. Kesinlikle yatay kullanmanız gerekiyor. Dik koyarsanız bölmelerin içindekiler birbirlerine karışıyor. Beslenme çantası için uygun değil. 


        2.)Çok uygun bir fiyata aldığım bu beslenme kabı en kullanışlı olan kabımız kesinlikle. Hem az yer kaplıyor. hem de bölmelerdekiler ara bölme sayesinde birbirlerine karışmıyor.




                                                   

       3.) Bu beslenme kabımız da tupperware marka. Çok kullanışlı değil. Sadece sandviç ve tost için kullandım bir kaç kere. Büyük olduğu için çok yer kaplıyor.

 ,



        4.)Çok kullanışlı olan beslenme kaplarımızdan biri de bu kesinlikle. Gittigidiyordan almıştım.Bölmeleri çok. Küçük bir kap olmamasına rağmen çok yer kaplamıyor. Yiyecekler birbirine karışmıyor. Dikey de yatay da beslenme çantasına sığıyor.
                            


       5.) Bu da tabii ki oğlumun çok sevdiği ve sık kullandığımız beslenme kabımız. Üstelik kullanışlı ve her bölmenin ayrı kapağı var.üstünde ayrıca koruyucu bir kapak daha var. Bazen en üst kapağını kullanmıyorum bile. İç kapaklar kendiliğinden açılmıyor. Oğlum kapakları kolaylıkla açıp kapatıyor.





         6.)Bu beslenme kabımız da Tupperware'den. Bu da çok kullanışlı  bir set. Daha yeni adık ve zevkle kullanmaya başladık.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...