3 Aralık 2014 Çarşamba

ELMALI KRUVASAN ŞEKİLLİ KURABİYE


 Her yaptığımda beğenilen ve pastaneden hazır alındığı zannedilen, görselliği müthiş bir tarifimi paylaşıyorum şimdi sizlerle...    


        
malzemeler

hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı eritilmiş tere yağı
1 su bardağı şeker
3,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1paket kabartma tozu

iç harcı için:
7 iri elma
1 su bardağı ceviz içi
7 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

üstüne
bolca pudra şekeri

yapılışı:

İç harcı için elmaları soyup rendeliyoruz. Şekeri ilave ediyoruz.
Teflon veya seramik tencerede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çekince ceviz içi ve tarçını da ekleyerek biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. 


Hamuru için önce sıvı malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
 Sonra un, nişasta, şeker ve kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurunuz cıvık ve çok yağlı olursa un ekleyebilirsiniz.
Hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz. 
Eğer hamurun kenarlarında yağ birikiyorsa nişasta ekleyerek biraz daha yoğurulabilir. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz.


Merdane ile hamuru yaklaşık 10 cm genişliğinde açıyoruz. 


Yuvarlak açtığımız hamuru alt şekildeki gibi kesiyoruz. İçine harcı koyarak rulo sarıyoruz. İki ucunu kıvırarak ay şeklini veriyoruz. 





Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Üstüne pudra şekeri serpiyoruz




AFİYETLER OLSUN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...