TARİFLERİM-5
Elmalı Tart
elmalı tart |
Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Harcı
4 elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üstüne
1 yumurta sarısı
bal
Yapılışı
- Unu havuz yaparak diğer malzemeleri ortasına koyun.
- Önce ortadan başlayarak yavaş yavaş kenarları içe alarak yoğurun. Eğer un az geldiyse eklenebilir.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince yoğurma tamamlanmış demektir.
- Hamuru nemli bir bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin.
- Ayrı bir yerde elmaları soyup küp doğrayın. tencereye alıp tozşeker ve tereyağıyla 5 dakika pişirin. Ceviz ve tarçını ekleyerek ocaktan alın.
- Hamurdan elma büyüklüğünde bir parça ayırın.(Bu parçayı üstüne kafes yapmak için kullanıcaz.)
- Diğer hamuru tartı pişireceğiniz kalıp büyüklüğüne gelinceye kadar merdaneyle açın ve kalıba yerleştirin.
- Harcı hamurun üstüne eşit bir şekilde yayın.
- Daha önce ayırmış olduğunuz hamurdan kalem kalınlığında ve kalıbınız boyunda fitiller yaparak harcın üstüne yerleştirin.
- Fitillerin üstüne yumurta sarısı sürün.
- 170 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin.
- Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca tartın file kısmına yumurta fırçası ile bal sürün. aralarına hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))