13 Mayıs 2014 Salı

Bu Gün Ne Yemek Yaptım

fırınlanmış kıymalı patlıcan ve tagliatelle makarna

          Öncelikle kalbi evlat sevgisini tattıktan sonra tüm canlılara bakış açısı değişen sevgi dolu ,şefkat timsali tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.Evet anneler günü dündü. Biz de tatlı bir koşturmaca içinde geçirdik anneler gününü. Dünden sonra bu günü kendime tatil ilan etmiş bulunuyorum. Zira önümüzdeki günlerde yine çok misafirim olacak ve de sizinle yine tariflerimi bol bol  paylaşıcam gibi görünüyor.
          Her ne kadar tatil ilan etmiş olsam da ve de hiç yapmak istemesem de  tabii ki yemek yaptım yine. Bakalım bu gün ne pişirdim.
kıymalı patlıcan yemeği ve kremalı mantar soslu taglitelle makarna
            Kıymalı patlıcan yemeği
   Malzemeler
1 kg patlıcan
4 adet kabak
100 gr kıyma
2 havuc
8-10 tatlı sivri biber
1 kuru soğan
10-15 dal maydanoz
biber salçası
sıvıyağ
tuz, karabiber,kırmızı biber,kimyon(damak tadınıza  göre)

Yapılışı:
     Patlıcan ve kabakları alacalı soyarak ortadan bölün ve yassı yassı doğrayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye  koyarak üstüne tuz, karabiber ve de sıvı yağ ekleyerek harmanlayın. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede fırınlayın. Yemeğin lezzeti,  patlıcanların iyi fırınlanmasına bağlı olduğu için iyice pişmeden fırından almayın.






     Fırınlama işlemi devam ederken kuru soğan ve havuçları ince ince biberleri ise iri iri doğrayarak bir tavaya alın. Sıvı yağ ekleyerek orta ısıda kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın rengi değişince salça,tuz ve baharatları ekleyin.Yaklaşık bir çay bardağı da su ekleyip kapağını kapatarak pişirin. Suyunu tam çekmeden ateşten alın.
     Fırınlanan patlıcan ve kabakları bir tencereye alın. Kavurduğunuz kıymalı harcı  patlıcanların üstüne eşit miktarda dağıtın.Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.  Maydanozları da ince ince kıyarak en üste yayın ve ocağı kapatın.  Maydanozlar yemeğin buharıyla pişecek.
    Mis gibi kokan nefis bir yemek sizi bekliyor. Afiyet olsun.


  Kremlı Mantar Soslu Tagliatelle Makarna

Malzemeler
1 paket barilla tagliatelle makarna
2 paket süt kreması
8-9 mantar
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
2 kırmızı etli biber
1 kaşık tereyağı
tuz, karabiber




   Yapılışı: Makarnayı tuzlu suda paket üstündeki talimata göre haşlıyoruz. Suyunu sızdırıp üstüne soğuk su gezdiriyoruz. (Makarnamız aldente olacak. Çok  pişirilirse çabucak parçalanıyor.)
     Makarnanın sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri doğruyoruz. Kırmızı biber ve sarımsağı tere yağında hafif kavuruyoruz.Sırasıyla taze soğan ve mantarları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar suyunu çekince kremayı, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Karışım kaynayınca makarnayı da ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.Altı kısık bir şekilde  makarna ve krema özleşene kadar pişirip ocaktan alıyoruz. (Makarnamız kremayı tamamen çekmeyecek, biraz sulu kalacak.)
    ben sıcak da soğuk da severek yiyorum. size de afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız ve sorularınız benim için önemli :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...